Sosial Media
 
logo

Sammen skal vi styrke vår konkurransekraft gjennom å ta i bruk det virkemiddel som i resten av Europa har vært mest effektivt for å skape vekst for lokal mat – nemlig en regional merkeordning. Siden Parma ble etablert som en slik ordning i 1966 har Parma som matmerke vokst seg like sterkt som Coca Cola.

Lokalt må bli normalt!

Matfylket Rogaland AS
Om oss
90
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-90,stockholm-core-1.0.8,select-theme-ver-5.1.4,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_slide_with_content,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.1,vc_responsive

Om oss

Matfylket Rogaland

Med dette inviterer vi små og mellomstore matvareprodusenter i Rogaland til etablering av Matfylket Rogaland. Sammen skal vi styrke vår konkurransekraft gjennom å ta i bruk det virkemiddel som i resten av Europa har vært mest effektivt for å skape vekst for lokal mat – nemlig en regional merkeordning. Siden Parma ble etablert som en slik ordning i 1966 har Parma som matmerke vokst seg like sterkt som Coca Cola.

Dette strekker vi oss etter

Et viktig element i satsingen er å gi menneskene i Rogaland produkter, muligheter, inspirasjon og verktøy til å spise mat som kommer fra deres egen region, til alle måltider, året rundt. Produkter som er rettet mot dagligvarekjedene vil være nøye utvalgt og skal passe inn i det øvrige varesortimentet. Her vil det også utvikles konsepter som «Matfylket gir måltidet». Frokost, lunsj og middag vil settes opp i egne menyer, og gjør det mulig for forbrukerne å kjøpe hele måltid bestående av Matfylket-produkter. Dessuten vil det satses bevisst på produkter tilpasset de ulike sesongene. Det langsiktige målet er å skape en arena i alle de 400 dagligvarebutikkene i regionen, hvor alle produktene er mest mulig samlet på en plass.

Dette er Matfylket

Kjernebegrunnelsen i etableringen av Matfylket Rogaland er å hente ut de samme synergier i samarbeid mellom mellomstore regionale matprodusenter som vi ser at en lykkes med i utlandet.

Rogaland har i alle år hatt gode forutsetninger for å etablere seg som et matfylke. Et internasjonalt restaurantmiljø, hotellhøyskole, gastronomisk institutt, engasjerte produsenter og et fruktbart landbruk har gitt et godt grunnlag til å markere seg som Norges ledende matregion. For å fremme budskapet, må vi gjøre denne jobben sammen.

 

Initiativtakerne til Matfylket

Prima Jæren, Berentsens Brygghus, A. Idsøe og Toma er initiativtakerne til Matfylket Rogaland AS. Sammen med resten av aktørene, er dette en god start, som vil serve et allsidig varesortiment i din nærbutikk.