Matfylket Rogaland
Vi inviterer små og mellomstore matvareprodusenter i Rogaland til å bli en del av en ambisiøs satsing – Matfylket Rogaland. Sammen skal vi styrke vår posisjon som Norges ledende matregion ved å promotere en regional merkeordning. Denne ordningen har vist seg som en av de mest effektive metodene for å fremme lokal matproduksjon og øke konkurransekraften, inspirert av suksesshistorier som Parma, som siden 1966 har utviklet seg til å bli et globalt matmerke på høyde med Coca-Cola.
Dette strekker vi oss etter!
Vi ønsker å gi innbyggerne i Rogaland tilgang til kvalitetsprodukter fra egen region – til frokost, lunsj og middag, hele året. Gjennom nøye utvalgte produkter, tilpasset dagligvare og proffmarkedet, samt forbrukernes behov, vil vi gjøre det enklere å velge lokalt.
Et av våre fremste konsepter er «Matfylket gir måltidet», der vi utvikler menyer for hele måltider basert på lokale produkter. Fra ferske grønnsaker og kjøtt til håndverksost og bakverk, vil vi presentere sesongtilpassede løsninger som inspirerer til lokalmat på tallerkenen. Vårt mål er at Matfylket-produktene skal få en sentral plass i de ca 400 dagligvarebutikkene i regionen, med egne dedikerte områder for å synliggjøre bredden og kvaliteten i vårt tilbud.
Samarbeid skaper resultater
Kjernen i Matfylket Rogaland er samarbeid. Ved å samle små og mellomstore produsenter kan vi skape synergier som gir oss en sterkere stemme både nasjonalt og internasjonalt. Gjennom deling av kunnskap, ressurser og markedsføring skal vi bygge en bærekraftig fremtid for lokal matproduksjon i Rogaland.
Rogaland er allerede kjent som Norges matfylke, med sine unike forutsetninger:
Et internasjonalt anerkjent restaurantmiljø som løfter lokale råvarer.
Engasjerte matprodusenter som har en lidenskap for kvalitet.
Et fruktbart landbruk som produserer råvarer i verdensklasse.
For å styrke vår posisjon og fremme lokal mat som en stolthet for regionen, må vi stå samlet. Med Matfylket Rogaland bygger vi ikke bare en merkevare, men en identitet som knytter oss tettere til våre røtter og inspirerer til lokal matskaping.